Wat je zeker niet mag vergeten voor je solliciteert
Foto: Jobat.be
Je cv is samengesteld, je motivatiebrief is klaar? Dan rest je enkel nog de zware taak om op de knop 'verzenden' te klikken. Jobat zet voor jou nog even de belangijkste zaken op een rij die je zeker niet mag vergeten voor je je sollicitatiebrief verstuurt.

Met de heropleving van de economie overwegen heel wat mensen een nieuwe carrière. Vaak is het echter al een hele tijd geleden dat zij nog hebben moeten solliciteren. Daarom deze tips ...

1. Verwijder persoonlijke voornaamwoorden
Het is niet nodig en zelfs niet wenselijk om in je cv woorden als 'ik', 'mij' of 'mijn' te gebruiken. Kijk even na of je cv persoonlijke voornaamwoorden bevat en haal deze eruit. In je motivatiebrief mag je deze woorden natuurlijk wel gebruiken.

2. Gebruik werkwoorden die 'actie' impliceren
Als je een overzicht geeft van je werkervaring, beperkt je dan niet tot functie en bedrijf. Voeg een werkwoord toe dat toelicht wat voor werk je precies verrichtte in die functie.

3. Verwijder overbodige woorden
Je cv moet vooral een beknopt overzicht van je ervaringen bevatten. Verwijder woorden die niet noodzakelijk zijn om te begrijpen wat je zegt, zoals 'de', 'het' of 'die/dat'. Maak je zinnen of woordgroepen zo kort mogelijk zodat alle aandacht komt te liggen bij de essentie: jouw prestaties en competenties.

>

>