Hoe verras je een collega met zijn verjaardag?
Foto: Jobat.be
Om flessen drank of zakken chips te kraken op het werk is elke gelegenheid goed. Verjaardagen zeker. Al is er soms wel een beetje inkleding nodig om ook je baas hiervan te overtuigen. Enkele tips.

Verjaardagsontbijt
Serveer maandelijks een ontbijt voor alle jarigen van die maand. Tegen je chef kan je dan zeggen: "Een gezamenlijk ontbijt is een heel goed idee om de werksfeer te bevorderen." Alle jarigen brengen iets mee: koffiekoeken, pistolets, thee, koffie, appelsiensap, een stiekeme fles Cava . Je kiest best een vaste dag, bijvoorbeeld de eerste maandag van de maand. En nog een tip: start met het ontbijt een uur na het officiële begin van de werkdag, zo kan iedereen eerst even zijn mails checken en de dringendste zaken afhandelen, iedereen kan dan met een gerust gemoed even een break(fast) nemen.

Casual-dag
Eens geen kostuum of mantelpak moeten aandoen . dat is pas een mooi verjaardagscadeau! Je kan die regel invoeren voor elke jarige op kantoor: op zijn verjaardag mag hij zijn kledij helemaal zelf kiezen en moet hij niet naar de (formele?) bedrijfscultuur kijken. Of geef een casual-pasje als verjaardagscadeau: daarmee mag de jarige op een zelfgekozen dag de dresscode op kantoor doorbreken. Want misschien heeft hij op zijn verjaardag wel net een afspraak met een belangrijke klant.

>

>