Bert Kruismans: 'Als ik wil kan ik morgen aan de balie gaan werken'
Bert Kruismans Foto: Jobat.be
Hij mag zich voortaan De Allerslimste Mens Ter Wereld noemen. Maar weet je ook wat Bert Kruismans' eerste job ooit was? Nieuwslezer op de radio!

Wat was je eerste job?
Nieuwslezer bij Studio Brussel. We schrijven het jaar 1990. Toen radio Donna de eerste dag op antenne ging, werkte ik daar. Ik heb ook de Nachtradio nog gedaan en meer dan 10 jaar achter de schermen gewerkt bij radio- en tv-programma's. Ik heb dit altijd gecombineerd met theater en cabaret. Al heb ik wel 7 jaar niet op het podium gestaan, pas toen ik in 1997 met Peter Perceval ben beginnen samenwerken, is het theaterwerk de overhand gaan nemen.

Wat zou je op carrièrevlak anders doen, mocht je de kans krijgen?
Ik heb nergens spijt van, daar ben ik de mens niet voor. Ik geniet van het leven, en wil vooral veel dingen tegelijk doen. Ik vind dat veel mensen zich te veel beperken tot één ding. Ik wil me zo niet opsluiten. Ik ben reporter voor de radio, ik schrijf stukken voor de krant, en binnen 3 weken heb ik de première van mijn nieuwe theatervoorstelling 'Geen gezeik, iedereen rijk!'. En als ik wil kan ik morgen aan de balie gaan werken, want ik heb rechten gestudeerd ...

>

>

>