Hoe bedrieglijk is ervaring?
www.aaargh.be Foto: Jobat.be (Aaargh)
Wat als uit een assessment blijkt dat iemand die al vijf jaar leiding geeft helemaal geen leiding kan geven?

'Dertig jaar ervaring en toch een negatief assessment: kan dat?' Jazeker. Een deel van het antwoord ligt in de betekenis van het woord 'ervaring'.

"Wat betekent dat eigenlijk?", vraagt Martine de Bruin, hr consultant bij SHL zich af. "Niet meer of minder dan dat iemand iets al heeft gedaan in het verleden. Een garantie voor sterke prestaties is dat echter niet. Om het simpel te stellen: zelf zit ik al jaren voor een computer, maar ik begrijp lang niet alles van dat toestel."

Het klassieke voorbeeld is de inhoudelijk sterke kennismedewerker die zo goed is in zijn job dat hij doorgroeit naar een managementfunctie. Een opleiding tot leidinggevende heeft hij echter nooit gekregen.

"Al die jaren dat hij op zijn stoel zit, doet hij wat hem goed lijkt. Dat betekent niet dat dat ook goed is, laat staat dat hij uitmunt in zijn nieuwe functie. Misschien doet hij alles wel verkeerd. Het kan ook zijn dat iemand heel goed leiding geeft aan een bepaald soort team, maar dat hij in een ander bedrijf heel andere mensen moet coachen, en daar dus ook andere kwaliteiten voor nodig heeft."

>

>