1 op 3 vrouwen is grootste kostwinner gezin
Foto: Jobat.be
Bijna één op drie vrouwen in de belangrijkste kostwinner van het gezin en verdient dus meer dan haar partner. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van het modemagazine Grazia.

Daarnaast haalt nog eens bijna 20 procent hetzelfde inkomensniveau als haar partner. In veel gezinnen wordt het dan ook niet langer als vanzelfsprekend gevonden dat de man meer geld inbrengt.

Dat geldt volgens de onderzoekers vooral in een periode waarin veel ontslagen vallen. Vier op de tien vrouwen zegt dat de carrière van de partner met het hoogste inkomen professioneel prioriteit moet krijgen. In één op tien gezinnen blijft de man thuis voor de kinderen en de huishoudelijke taken, terwijl zijn partner een fulltime baan heeft.

"Vrouwen studeren langer en krijgen uitzicht op betere banen," merken de onderzoekers op. "Vrouwen maken dan ook sneller carrière dan ooit voordien. Dat betekent dat de grens tussen de rol van man en vrouw binnen een relatie en bij het ouderschap vervaagt. Er komen ook steeds meer koppels die een verdeling proberen te vinden, zodat de vrouwelijke partner niet langer alles moet combineren."

>

>