Een sollicitatiebrief op bestelling?
Foto: Jobat.be (rp)
Voor wie met de handen in het haar zit, en met een prullenmand vol verfrommelde probeersels, omdat hij niet weet hoe hij zichzelf moet verkopen in een sollicitatiebrief, is de redding nabij. Bedrijven zoals Briefopbestelling schrijven jouw sollicitatiebrief op maat.

Eenvoudiger kan het niet. Als werkzoekende speel je op www.briefopbestelling.be je opdracht voor een sollicitatiebrief door en binnen de 48 uur krijg je die in je mailbox. Nu ja, een béétje inspanning wordt er wel van je gevraagd. Wanneer je je bestelling plaatst, moet je een vragenlijst invullen. En dat doe je best niet al te vrijblijvend.

"De werkzoekende moet goed motiveren waarom hij wil werken voor het bedrijf dat hij aanschrijft", zegt Joke van der Ven, directeur van Ars Bene Laborandi, het Nederlandse bedrijf achter Briefopbestelling. "Als zijn motivatie niet duidelijk genoeg blijkt uit zijn antwoorden, sturen we hem nog een mailtje of bellen we hem op voor meer input. Het is echt wel nodig dat we in de brief tonen welke meerwaarde hij kan bieden voor de werkgever."

De Nederlandse werkgevers zien er naar verluidt geen graten in dat de kandidaten niet zelf hun brief schrijven. Nu krijgen ze tenminste fatsoenlijke brieven. "En het belangrijkste blijft toch dat de kwaliteiten die in de brief opgesomd staan, overeenkomen met de werkelijkheid", verduidelijkt van der Ven. "Maar daar moeten de kandidaten hen van overtuigen tijdens het sollicitatiegesprek."

>

>

>