Vrouwen moeten meer durven
Foto: Jobat.be
Slechts een derde van alle ondernemers is vrouw. Omdat vrouwen met zin voor initiatief duidelijk nood hebben aan rolmodellen, besloot Mieke Vandromme van vzw markant om tien markante vrouwelijke bedrijfsleiders te portretteren in een boek.

Vrouwen zijn niet meteen geneigd om een eigen zaak te beginnen omdat ze daartoe te weinig gestimuleerd worden door hun omgeving. De omkadering zou ook beter kunnen. Zo worden ambitieuze vrouwen onder meer gehinderd door het uitblijven van goede kinderopvangregelingen. Maar er is méér aan de hand, vindt Mieke Vandromme, voorzitter van vzw markant, een organisatie voor ondernemende vrouwen.

"Ik zie ook een gebrek aan durf bij vrouwen. Vrouwelijke starters twijfelen heel lang, terwijl de mannen er gewoon voor gaan. Daarom vind ik het belangrijk om met het boek Essence Van 10 Ondernemende Vrouwen te tonen dat succesvolle vrouwen ook klein zijn begonnen. Het zijn vrouwen waar iedereen zich in kan herkennen. Als het hen lukt, waarom zou je het dan zelf ook niet proberen?"

>

>

>