Krijgt de verkeerde collega zijn C4?
Foto: Jobat.be
4 op 10 Belgen van wie het bedrijf werd afgeslankt, vinden dat de verkeerde mensen werden ontslagen of dat er in de verkeerde departementen werd gesnoeid.

Veertig procent van de Belgische werknemers wiens bedrijf het afgelopen jaar te maken kreeg met ontslagen vinden dat de verkeerde mensen werden ontslagen of dat er in de verkeerde departementen werd gesnoeid, met inefficiënte systemen en een onaangepaste taakplanning tot gevolg. Dat blijkt uit onderzoek van Kronos.

Ruim 56 procent van de Belgische respondenten zeggen bovendien dat de algemene bedrijfsproductiviteit drastisch daalde ten gevolge van de ontslagen: 48 procent zegt dat het moreel een knauw kreeg en dat zij en hun collega's minder gemotiveerd zijn.

Ongerustheid

Ondanks het gevoel overwerkt te zijn, meldt een verrassend hoog aantal van de respondenten (39,5 procent van de Belgische) dat het juiste aantal personen werd afgevloeid. Ruim 16 procent van de Belgische respondenten vindt dan weer dat er te veel mensen moesten vertrekken. Nagenoeg niemand vindt dat dit aantal niet groot genoeg was.

Maar werknemers zijn ook bezorgd.
>

>