In welke sectoren vind je nog jobs?
Foto: Jobat.be
Er is nog werk. De energiesector werft de komende maanden naar schatting tien procent extra personeel aan. Vooral commerciële, technische en ingenieursprofielen zijn gegeerd.

Het is crisis, natuurlijk. Maar bedrijven blijven op zoek naar arbeidskrachten. Elke maand krijgt de VDAB nog altijd meer dan 15.000 nieuwe vacatures binnen. Op de jobsite van Jobat staan bijna 6.000 openstaande betrekkingen. En de VDAB blijft meer dan 30.000 openstaande jobs tellen. Maar de economie heeft het moeilijk, dat zie je ook aan de VDAB-cijfers: in 2009 kwamen er twintig procent minder vacatures binnen dan het jaar voordien.

Energiesector werft aan

Wel zijn er sectoren die erop vooruit gaan. Drie sectoren hadden in 2009 meer vacatures dan het jaar voordien:
1. energie en water: (+11,7%)
2. maatschappelijke dienstverlening (+ 5,3%)
3. land-, tuin- en bosbouw (+ 4,5%)

Zoek je werk, dan solliciteer je best in een van deze sectoren. Want ook dit jaar zullen ze het goed blijven doen. Vooral de energiesector en de gezondheidszorg zullen groeien. Dat voorspellen de HR-professionals en bedrijfsleiders in de enquête van Jobat en Profacts. De Manpower Barometer bij 750 Belgische werkgevers bevestigt dat. Twee derde van de bedrijven zegt dit jaar personeel te willen aanwerven.

>

>