Zes op tien bedrijven nemen crisismaatregelen in 2010
Foto: Jobat.be
De helft van de werkgevers schat 2010 economisch beter in dan 2009. Toch verwachten zes op tien bedrijven nog crisismaatregelen zoals aanwervingsstops en ontslagen te moeten nemen. Dat zeggen 130 bedrijfsleiders in een enquête van Jobat en Profacts.

Twee derde van de bedrijfsleiders geeft toe de crisis gevoeld te hebben. Toch denkt de overgrote meerderheid (84 %) dat het binnen het jaar weer beter zal gaan met zijn bedrijf. Dat betekent echter niet het einde van de pijnlijke anticrisismaatregelen. Bijna zes op tien bedrijfsleiders verwacht ook in 2010 nog dergelijke maatregelen te moeten nemen. Een aanwervingsstop, technische werkloosheid, meer tijdelijke contracten en verdere ontslagen achten ze het meest waarschijnlijk.

>

Een derde van de bedrijven verwacht dit jaar meer omzet te maken dan vorig jaar, gemiddeld zo'n 7,6 procent extra. De meeste bedrijven (54 %) tekenen voor een status quo. Slechts 15 procent denkt het dit jaar slechter te doen dan vorig jaar en verwacht een omzetdaling van gemiddeld 8,2 procent.

>

>