6 tips om bereikbare doelen te plannen
Foto: Jobat.be
Bij de aanvang van het nieuwe jaar horen goede voornemens. Maar een succesvolle missie bereik je slechts stap voor stap.

Elke managementgoeroe zegt dat succesvolle mensen zichzelf doelen voorop stellen. De traditionele nieuwjaarsvoornemens zijn volgens psychologen echter in 78 procent van de gevallen gedoemd om te mislukken. Als je jezelf niet wil teleurstellen blijf je best concreet en realistisch. Of doorloop je de zes stappen uit de Human Resources Guide van Susan Heatfield.

1. Behoud de begeerte
Alles wat je wil bereiken moet starten bij een stevig verlangen. Zwakke verlangens leveren slechts zwakke resultaten op. Helaas kan je dan ook dieper vallen. Toch is een gezonde drang nodig om op je carrièreladder te klimmen.

2. Visualiseer je doel
Beeld je in hoe het voelt wanneer je je doel bereikt. Hoe je leven er vanaf dan zal gaan uitzien. Lukt dat niet? Dan geef je even goed op. Als je doel een object is, zoals een bepaalde bedrijfswagen, kan een foto je motiveren.

3. Maak een actieplan
Vooraleer je tot actie overgaat, maak je mentaal een stappenplan op. Overdenk grondig alles wat nodig is om te slagen tot je het einddoel in zicht hebt.

>