Hoe het een Belgisch model vergaat in NY
Foto: Jobat.be

Het Gents topmodel Cesar Casier (21) woont al vier maanden in New York. "Wil ik doorbreken, dan moet ik hier zijn." Maar mooi zijn, volstaat niet. "Je moet tegen een stootje kunnen, en vooral: véél geduld hebben."

 

Wat moet je - behalve de looks - nog hebben om het te maken als mannelijk model?

Veel doorzettingsvermogen en geduld. De concurrentie is ontzettend hard, zeker voor de belangrijke modeshows. Je loopt hopen castings af met je fotoboek onder de arm en hoopt dat ze je boeken. Maar je weet nooit of ze jou er tussen de vele honderden andere modellen zullen uitpikken. Je wordt ook vaker afgewezen dan geboekt.

Je bent onlangs geboekt voor de campagne van Armani Jeans. Hoe belangrijk is dat voor je carrière?

Heel belangrijk. Dat was zeer goed voor mijn exposure. Op die manier kregen ontzettend veel mensen me te zien. Zoiets doet ook je dagprijs stijgen. Maar voor hetzelfde geld zit je daarna weken met je duimen te draaien. Als model heb je soms beangstigend veel vrije tijd. Je zou er lui van worden (lacht).

Is het eigenlijk hard werken?

Echt slim moet je er niet voor zijn, maar het is wel werken. Ik kan me ontzettend opwinden als mensen het tegendeel beweren. Vandaag ben ik om halfzeven opgestaan. Voor de rest van de dag was het voortdurend kleren uit, kleren aan. Bovendien moest ik tientallen verschillende posities aannemen. Ik kan je verzekeren dat je bekaf bent na zo’n dag.

>