Vrouw vindt geen job en vervolgt unief
Trina Thompson. Foto: Jobat.be

Een jonge vrouw uit New York City daagt de universiteit waar ze in april afstudeerde voor de rechter. Ze vindt het onverantwoord dat ze nog altijd geen job gevonden heeft en eist nu 70.000 dollar - het bedrag dat haar studies hebben gekost - terug van het Monroe College.

Trina Thompson (27) is afgestudeerd als bachelor in de informatica, maar heeft nog altijd geen baan gevonden die bij haar diploma past. De universiteit, die er prat op gaat dat haar studenten snel hun weg vinden op de arbeidsmarkt, heeft volgens Thompson haar beloften niet waargemaakt. Ook de carriërebegeleiding van de oud-studenten zou volgens de klaagster niet veel soeps zijn. Volgens een woordvoerder van het Monroe College heeft de vrouw geen poot om op te staan.

Trina houdt vol dat de unief onvoldoende moeite heeft gedaan om haar aan een job te helpen. Haar moeder, bij wie de jonge vrouw inwoont, is dezelfde mening toegedaan. Bovendien vreest ze dat als haar dochter niet snel werk vindt, ze binnenkort op straat zullen staan.

(New York Post)

>