Ryanair wil passagiers online
Foto: © NO BYLINE
Ryanair wil dat zoveel mogelijk passagiers langs het internet inchecken.

De Ierse lagekostenmaatschappij verhoogt met onmiddellijke ingang haar prijzen voor koffers en reistassen en de check-in op de luchthaven. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.

Het aanmelden van een reiskoffer of -tas op de luchthaven kost voortaan 9 in plaats van 6 euro. De prijs voor het inchecken op de luchthaven verhoogt van 3 naar 4 euro. De online check-in blijft kosteloos.

Met die hogere tariferingen hoopt Ryanair ten minste de helft van alle passagiers aan te zetten om gebruik te maken van het internet om in te checken. Dat verklaarde woordvoerder Peter Sherrard.

Ryanair zegt dat de op die manier uitgespaarde luchthavenkosten uiteindelijk de klanten ten goede komen in de vorm van lagere tarieven. De maatschappij probeert de passagiers ook te doen besparen op handbagage. Op die manier is het vliegtuig lichter en verbruikt het minder.

Voor 2008 rekent de Ierse maatschappij op een verdere passagiersgroei met 10miljoen eenheden tot 60 miljoen passagiers. Ryanair is onder meer actief op de luchthaven van Charleroi.

www.standaard.biz/ryanair