Warren Buffett stapt in Swiss Re
Foto: © NO BYLINE
Warren Buffett neemt 3procent in Swiss Re, de grootste herverzekeraar ter wereld.

De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re kwam gisteren met verrassend nieuws naar buiten. De Amerikaanse topinvesteerder Warren Buffett nam via zijn holding Berkshire Hathaway een belang van 3 procent in de grootste herverzekeraar ter wereld.

Door de deal verwerft Buffett de komende vijf jaar ook een belang van 20 procent in de divisies schade en ongevallen van Swiss Re. Met de opbrengsten wil Swiss Re een bijkomend aandeleninkoopprogramma van 1,75 miljard Zwitserse frank financieren.

Als gevolg van de escalerende kredietcrisis was ook de Zwitserse herverzekeraar blijkbaar in de financiële problemen gekomen. Gevolg/ sinds november was een kwart van de beurskoers verdampt. Een koopgelegenheid die Buffett niet kon laten liggen, in zoverre dat hij zich voor het eerst buiten de dollarzone waagde.

Het vertrouwen van Buffett, samen met de inkoop van eigen aandelen, leidde gisteren dan ook tot een fors koersherstel. In de ochtendhandel spurtte Swiss Re even tot 82,35 Zwitserse frank, een stijging met 12 procent. Een winst die later op de dag afkalfde tot 3,7 procent (76,35 euro), wat van het aandeel nog altijd de sterkste stijger maakte op de Zwitserse beurs. (nta)