Transics wil bieden op FLV-campus
De FLV-campus in Ieper.mc
Foto: © MC Marc Cels
Transics hoopt alsnog te kunnen bieden op de FLV-campus, maar wil er geen halszaak van maken.

'Natuurlijk is ons bod op de FLV-campus hoger. Dat is ook niet moeilijk als je weet dat het centrale Aurius-gebouw alleen al 25miljoen euro heeft gekost', zegt Walter Mastelinck, de ceo van de Ieperse telematicagroep Transics. Punch maakte eergisteren bekend dat het het Aurius-gebouw plus de 18modules (alleenstaande bedrijfsgebouwtjes) binnenhaalt voor 6,6miljoen euro. Dat bod moet nog bekrachtigd worden door de handelsrechtbank.

Transics, dat aanvankelijk alleen geboden had op drie modules, maar de jongste tijd aan een coalitie werkte met het oog op een bod op het geheel, werd eergisteren bij verrassing genomen. Transics kreeg toevallig pas maandag te horen dat dinsdag de biedingen binnen moesten zijn. Punch was blijkbaar de enige die een bod deed. Transics had niet meer alle volmachten tijdig rond en protesteerde tegen de toewijzing.

'We hebben laten acteren dat we ook willen bieden', zegt Mastelinck. 'We vragen om alsnog te kunnen bieden.' Mastelinck, die dinsdag nog ontstemd was over de gang van zaken, was gisteren opmerkelijk verzoenend. 'Vastgoed is voor ons geen hoofdactiviteit. Het was leuk geweest om een aantal modules te kunnen verwerven, maar huren is even goed.'

Mastelinck zegt wel verder aan het coalitiebod te werken. Of er een nieuwe biedronde komt, waar logischerwijs ook Punch moet kunnen aan deelnemen, was volgens Mastelinck gisteren nog niet bekend.

Hij had wel een boodschap voor het ambitieuze project van Guido Dumarey, die zegt dat hij van de campus een nieuw hightech-oord wil maken. 'Het zou erg zijn voor de streek indien er opnieuw veel verwachtingen worden gewekt die dan niet ingelost worden.'

Transics is gevestigd op de campus, Punch had er ooit Advantra. (pdd)