Thomas Cook lijft Jet Tours in
Foto: © NO BYLINE
Thomas Cook, Europa's op een na grootste touroperator, investeert in Frankrijk en Canada.

In Frankrijk wil de touroperator Jet Tours overnemen van Club Med. Dat heeft Thomas Cook maandag in Londen bekendgemaakt. De overnameprijs zou rond de 70miljoen euro liggen. In Canada is Thomas Cook overeengekomen om TriWest Travel Holding voor 114 miljoen Canadese dollar (70,9 miljoen euro) over te nemen.

Door de overname van het filiaal van Club Med wordt Thomas Cook Frankrijk de op twee na grootste touroperator van Frankrijk met een marktaandeel van 10procent. Jet Tours behaalde het afgelopen jaar een omzet van 313,7 miljoen euro en een winst voor belastingen (ebitda) van 3,4 miljoen euro. Volgens Thomas Cook kan de verkoop dit jaar flink stijgen en wordt er gemikt op een ebitda van meer dan 8miljoen euro.

Thomas Cook voert de laatste tijd een agressieve overnamepolitiek. In India en het Midden-Oosten werd recentelijk nog zo'n 250 miljoen aan acquisities uitgegeven en het bedrijf onderhandelt ook met spelers op de snelgroeiende Russische markt.

Op de beurs ging Thomas Cook er met 0,5 procent op vooruit. Het bedrijf doet het beter dan de FTSE All Share Travel & Leisure Index door sterke boekingscijfers, ondanks de angst voor een economische recessie. (belga, reuters)