Alfacam zendt tweede klasse uit
Foto: © NO BYLINE
Alfacam haalt de uitzendrechten van de tweede klasse van het Belgisch voetbal binnen.

Euro1080, de omroepdivisie van Alfacam, heeft met de Nationale Voetballiga een akkoord bereikt over de exclusieve uitzendrechten van de tweede klasse van het Belgisch voetbal. Dat meldden Alfacam en Guido De Croocq, de voorzitter van de raad van bestuur van de Nationale Voetballiga, in een communiqué.

Meer details worden vandaag gegeven op een persconferentie. In de uitnodiging staat wel nog dat de tweedeklassecompetitie een nieuwe naam krijgt.

Het contract zou ingaan bij de start van het volgende seizoen. Bij de toewijzing van de uitzendrechten van de competitie in de eerste klasse aan Belgacom, bleek het water tussen de Profliga (de eersteklassers) en de Nationale Voetballiga erg diep.

De Profliga meldde dat de tweedeklassers op geen cent moesten rekenen omdat ze geweigerd hadden mee te werken aan de competitiehervorming. De Nationale Voetballiga stapte naar de rechter om de beslissing over die hervorming te laten opschorten.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de tweede voetbalklasse haar rechten op eigen houtje verkoopt. Normaal gezien maken de wedstrijden uit tweede klasse deel uit van het pakket van eerste, maar Belgacom had daar dit keer geen belangstelling voor. (belga)