Mondi Foods, met hoofdzetel in Rijkevorsel, maakt fruitingrediënten voor de voedingsindustrie. Het Buy Out Fund (BoF), gelieerd aan Gimv, stapte in 2001 in de groep naast het Nederlandse management. BoF, een fonds dat in zijn realisatiefase zit, kocht het bedrijf toen van het Britse Albert Fisher.

Het Nederlandse management rond Piet ten Kate werd gaandeweg vervangen, wat aanleiding gaf tot flink aantrekkende resultaten.

Mondi Foods heeft verschillende afdelingen in Centraal-Europa. De fruitverwerker levert fruitconcentraat, fruitpurees en andere producten aan afnemers die jam, zuivelartikelen, sappen en preparaten maken. Het meeste fruit van de verwerker komt uit Centraal- en Oost-Europa. Mondi Foods verwerkt vooral rood fruit als aardbeien, frambozen, kersen en braambessen. In het boekjaar dat in maart 2007 afsloot haalde het moederbedrijf uit Rijkevorsel een omzet van 47,8 miljoen euro, een bedrijfswinst van 1 miljoen en een nettowinst van 0,5 miljoen.

Mondi Foods is in zijn niche een van de grootste spelers in Europa. De groep zet zijn producten vooral af in Duitsland, de Benelux en Groot-Brittannië en telt verschillende Europese multinationals onder zijn klanten. Mondi Foods gaf een Nederlands advieshuis het mandaat om een koper te zoeken. Verwacht wordt dat een industriële speler interesse betoont. De hoge fruitprijs zet voorlopig wel druk op de markt. (pdd)