Fortis-aandeelhouder ontsnapt aan miljoenenpremie voor blessure Liu Xiang
Foto: ap
Verzekeraar Ping An moet atletiekidool Liu Xiang geen 10 miljoen euro uitbetalen.

verzekeringen

In het directiekantoor van Ping An, met 5 procent de grootste aandeelhouder van Fortis, slaakte men gisteren een zucht van opluchting.

In een persbericht lieten de Chinese atletiekfederatie en hordeloper Liu Xiang beiden weten dat ze formeel afzien van de voorziene schadepremie van 100 miljoen Yuan (10 miljoen euro) voor de blessure van de voormalige Olympisch kampioen 110 meter horden. Ping An had het Chinese atletiekidool, dat vooraf door de Chinese overheid werd gebruikt als hét uithangbord van de Spelen in Peking, immers een peperdure verzekering aangeboden als hij bij zijn wedstrijd per ongeluk een blessure zou oplopen.

Omdat Liu Xiang in de series nog voor de eerste horde moest afhaken, leek het er even op dat Ping An zich zijn pr-stunt flink zou beklagen. Want al snel moest Ping An onderzoeken of het populaire Chinese atletiekidool in aanmerking kwam voor de schadevergoeding van liefst 10 miljoen euro.

Een bedrag dat Ping An al snel niet bereid bleek op te hoesten. 'De hamstringblessure van Liu Xiang dateert van voor de Spelen en was geen ongeluk. Het verzekeringscontract dekt enkel ongelukken tijdens de Olympische Spelen zelf', liet een hooggeplaatst directielid van Ping An dinsdag al weten. Liu Xiang zelf, die de voorbije dagen op allerlei Chinese forums werd uitgemaakt voor laffe hond en oplichter, besliste gisteren dan maar om niet verder aan te dringen en de schadeclaim te laten vallen. (nta)