MEDIA

VRT onderzoekt project-D'HooreHet college van hoofdredacteurs van de VRT onderzoekt of journalist Paul D'Hoore een eigen beursblad kan combineren met zijn functie als journalist bij de openbare omroep. D'Hoore is bezig een nieuwsbrief met de titel Beurssucces te lanceren (DS, 6 oktober).

Algemeen VRT-hoofdredacteur Pieter Knapen vernam het nieuws pas vrijdag. 'D'Hoore kwam mij opzoeken en bracht me ervan op de hoogte dat in de weekendeditie van De Standaard zou staan dat hij deze beslissing heeft genomen', aldus de algemeen hoofdredacteur. Meer commentaar wil Knapen daar voorlopig niet op geven. (belga)SOCIAAL

Jongeren lopen tweemaal meer risico op werkongeval

BRUSSEL Jonge werknemers, tot 25 jaar, lopen tweemaal meer risico op een werkongeval dan oudere, meer ervaren werknemers.

Dat blijkt uit een rapport van het instituut Prevent en de beroepsvereniging van verzekeringsbedrijven Assuralia.

Uit het rapport blijkt dat één jonge werknemer op twintig op jaarbasis te maken heeft met een ongeval. Bij een op de vijf van alle arbeidsongevallen is een jongere betrokken.

De meeste ongevallen gebeuren in de industrie en in de bouwsector. De meest gerapporteerde klachten zijn hoofd-, nek-, schouder- en rugpijn, vooral als gevolg van repetitieve bewegingen of het dragen van zware lasten. Ook het hoge werkritme is een vaak genoemd probleem. Jongeren zijn bovendien vaak niet genoeg geïnformeerd over de risico's op de werkvloer.

Prevent en Assuralia houden van 9 tot 11 oktober informatiedagen in scholen én bedrijven onder de titel 'Laat je eerste job niet je laatste zijn... denk aan je veiligheid'. (belga)FARMA

Arseus-voorzitter investeert zwaar in beursnieuwkomer

Brussel De voorzitter van de beursnieuwkomer Arseus, Robert Peek, heeft een pakket van 20.000 aandelen Arseus gekocht. Hij deed dat door in te tekenen op de beursgang.

Dat heeft de CBFA, die toezicht houdt op het beurs- en bankwezen, gisteren gemeld op zijn website. Voor de voorzitter van de nieuwe beursgenoteerde distributeur van producten voor de apotheker, tandartsen, ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen betekende dat een investering van 205.000 euro. (pse)HAVEN

Gentse haven leidt zelf bedienden op

GENT De Gentse haven heeft jaarlijks zo'n 1.500 nieuwe werknemers nodig en vindt die maar moeilijk. Om het tekort het hoofd te bieden gaat Randstad samen met een opleidingsverstrekker voor de maritieme sector, Portilog, bedienden opleiden. Portilog biedt jaarlijks ongeveer 700 deelnemers praktijkgebonden opleidingen aan in de domeinen scheepvaart, expeditie, logistiek en douanewetenschappen. (belga)