Partner Alitalia nog niet bekend
Foto: © NO BYLINE
Ondertussen leidt een spontane staking tot chaos op de grote Italiaanse luchthavens.

De beslissing over wie samen met Italiaanse investeerders de levensvatbare onderdelen van het noodlijdende Alitalia overneemt, is nog niet gevallen. Dat heeft bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta van Air France-KLM donderdag gezegd. De Italiaanse krant Corriere della Sera stelde zonder haar bronnen te vermelden dat de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij geselecteerd was als buitenlandse partner. Ook Lufthansa zou nog in beeld zijn voor een minderheidsaandeel in het nieuw te vormen bedrijf.

Inmiddels werd er bij Alitalia al voor de derde dag op rij gestaakt. De Italiaanse luchtvaartautoriteit ENAC dreigt met een boete van 250.000 euro wegens gebrek aan dienstverlening aan de passagiers. Tegen gistermiddag waren door de staking meer dan een dozijn vluchten van de insolvente maatschappij geschrapt op de Romeinse luchthaven Fiumicino. Ook op de Milanese luchthavens Linate en Malpensa gingen in totaal dertien vluchten niet door. Daarnaast werden ook vertragingen gemeld.

De werknemers van Alitalia protesteren tegen de nieuwe arbeidsvoorwaarden van CAI. Dat consortium van investeerders wil Alitalia overnemen, maar heronderhandelt daarom over de arbeidscontracten. (belga, reuters)