Onze tactiek om alles in te zetten op fors afgestrafte aandelen, blijkt heel goed te werken, zij het in de verkeerde richting. We hoopten dat als de bedrijven hun resultaten zouden bekendmaken, de beleggers zouden inzien dat het allemaal nogal meevalt met de schade, maar het tegendeel gebeurt.

Beleggers vinden steeds weer redenen in de resultaten of de commentaar om het betreffende aandeel nog eens een flinke oplawaai te geven. Eerst was het de beurt aan Agfa en Rhodia om meer dan 20% in een dag te verliezen. Vorig week kwam dan het uitzendbedrijf USG People met de resultaten over 2007 op de proppen. Gevolg : de koers zakt 9% lager.

Toegegeven, de bedrijfswinstmarge was iets minder sterk dan het bedrijf zelf had aangekondigd. En door te zeggen dat het bedrijf niet immuun is voor veranderende economische omstandigheden, laat USG alle visies open. Het bedrijf zelf liet een prognose voor 2008 (wijselijk) aan zich voorbijgaan.

Het aandeel is nu nog goedkoper geworden, wat zich uit in een dividendrendement van zowat 5%.

Ook Hamon presenteerde resultaten, maar ook hier was ruimte voor interpretatie, waardoor ook dit aandeel geen terrein kon winnen.

Beter verging het de koersreactie na de resultaten van Fortis. Door eerst 4% te zakken, maar daarna toch nog 3% hoger te eindigen, tekende het aandeel in elk geval een sterk omkeringspatroon op de daggrafiek.

Volgende week komt zinkverwerker Nyrstar met resultaten. Maak alvast plaats voor een nieuwe sprong van onzentwege. (jre)

Rataplan speelt mee voor haar baasje omdat een beurscompetitie over 4 maanden ook een loterij is.