LONDEN - Een Brits jongetje van drie jaar heeft twee weken lang naast het lijk van zijn moeder geleefd. De politie trof het kind aan in een appartement in Edinburgh.

De grootmoeder van het kind werd gecontacteerd door de kleuterschool van de jongen, omdat hij al zo lang afwezig was. De vrouw waarschuwde daarop de politie.

Toen agenten zaterdag de deur van het appartement openden, vonden ze het kind, sterk vermagerd en uitgedroogd. Op de vloer in het salon trof de politie het lichaam aan van de 33-jarige moeder, Anne-Marie McGarrity. Ze zou drugs hebben gebruikt.

De jongen was nog te klein om tot aan de deurknop te reiken. Hij overleefde twee weken lang op chips en fruitsap. "Hij zag eruit als een skelet. Hij was erg mager en heel erg verzwakt", vertelde zijn grootmoeder aan de krant Daily Record.

Het kind werd overgebracht naar het kinderziekenhuis van Edinburgh. "Hij is nog lethargisch en loom en ondervindt nog problemen met spreken door de uitdroging. Maar we denken dat hij er weer bovenop komt", aldus nog de grootmoeder.