-  AIR LIQUIDE. Contract voor bevoorrading Arcelor in België.
-  CARREFOUR. Omzetdaling weegt op koers.
-  GENENTECH. Meer winst dankzij kankermiddel.
-  LVMH. Horloges en drank duwen omzet hoger.
-  YAHOO. Verdubbelt winst.

AIR LIQUIDE. Contract voor bevoorrading Arcelor in België.

Air Liquide, de grootste producent ter wereld van industriële gassen, heeft een contract in de wacht gesleept om gedurende vijftien jaar gas te leveren aan de nieuwe fabriek die staalproducent Arcelor bouwt in het Belgische Carlam. Air Liquide zal de fabriek aansluiten op zijn Noord-Europese pijpleidingennetwerk. De waarde van het contract werd niet meegedeeld. De productie in de fabriek moet volgend jaar van start gaan.

Er wordt jaarlijks 1 miljoen ton roestvrij staal geproduceerd.

(bloomberg)

CARREFOUR. Omzetdaling weegt op koers.

De aandelen van de Franse warenhuisgroep Carrefour verloren gisteren fors van hun waarde na de bekendmaking woensdagavond dat de omzet in de Franse hypermarkten met 3,7 procent gedaald is in de eerste drie maanden van het jaar. De Franse hypermarkten zijn goed voor ongeveer 40 procent van de groepsomzet van Carrefour. Maar de Fransen laten de hypermarkten, die buiten de stad gelegen zijn, steeds meer links liggen ten voordele van goedkope ketens in de stad, zoals Carrefours eigen keten Ed.

(bloomberg)GENENTECH. Meer winst dankzij kankermiddel.

Genentech, 's werelds op een na grootste biotechbedrijf, haalde in het eerste kwartaal 176,6 miljoen dollar nettowinst, 17 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. De winststijging is te danken aan de goede prestaties van het nieuwe kankermiddel Avastin.

(bloomberg)

LVMH. Horloges en drank duwen omzet hoger.

De Franse luxegoederengroep LVMH boekte in het eerste kwartaal een omzet van 2,85 miljard euro, tegenover 2,80 miljard in dezelfde periode van 2003. Vooral de drankenafdeling en de divisie horloges en juwelen deden het goed. De omzet lag in elk geval boven de verwachtingen van analisten. Indien geen rekening wordt gehouden met de verkoop van bedrijfsonderdelen en met wisselkoersschommelingen, steeg de omzet met 10 procent.

bloomberg)

YAHOO. Verdubbelt winst.

Internetsite Yahoo heeft tijdens het eerste kwartaal een nettowinst van 101 miljoen dollar geboekt. Het jaar voordien bleef de nettowinst in dezelfde periode nog steken op 47 miljoen dollar. De omzet steeg van 283 miljoen dollar tot 550 miljoen dollar.

(reuters)