ANTWERPEN - De dader van een gijzeling in Brasschaat heeft vanmiddag zelfmoord gepleegd. Zijn zoontje raakte levensgevaarlijk gewond.

Een 33-jarige Turkse man uit Nederland drong vanmorgen binnen in de woning van zijn ex-vrouw. De man gijzelde zijn zoontje. De vrouw kon uit het huis ontsnappen. Bij haar vlucht vielen enkele schoten, maar de vrouw bleef ongedeerd. Eens in veiligheid kon ze de huldpdiensten verwittigen.

Een tijdlang probeerde de politie contact te krijgen met de gijzelnemer maar ze kregen geen gehoor. Rond 13 uur besloot het interventieteam binnen te vallen in de woning om zo een eind te maken aan de gijzeling. Daar troffen ze het levenloze lichaam van de man aan. Hij pleegde vermoedelijk zelfmoord.

Het zoontje werd met levensgevaarlijke schotwonden gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert nog steeds in uiterst kritieke toestand.

Wanneer de man juist zelfmoord pleegde, is nog onduidelijk. Ook is het nog gissen naar het tijdstip waarop het zoontje werd neergeschoten. Vermoedelijk liggen familiale problemen aan de basis van het drama. Het parket onderzoekt de zaak verder.