BRUSSEL - Jan Béghin, momenteel Brussels parlementslid voor CD&V, krijgt op 13 juni bij de verkiezingen voor het Brussels parlement de eerste opvolgersplaats op de lijst van het kartel SP.A-Spirit. CD&V bestempelt hem als een overloper.

Béghin toonde zich eerder ontgoocheld over de lijstvorming voor de verkiezingen bij CD&V en nam geen genoegen met de lijstduwersplaats. Op de SP.A-Spirit-lijst voor de Brusselse verkiezingen, die wordt getrokken door Pascal Smet, krijgt hij de eerste opvolgersplaats.

Bij de SP.A wilde men geen commentaar kwijt over de overstap in afwachting van een persconferentie. De partij wijst er wel op dat Béghin van ACW-strekking is.

Brigitte Grouwels, CD&V-fractieleidster in het Brussels parlement, hekelde dat de overstap van Béghin is ingegeven door opportunisme. Béghin nam geen genoegen met een belangrijke strijdplaats op de CD&V-lijst (de lijstduwersplaats in Brussel) en laat zijn partij en de christen-democratische kiezers in de steek. Béghin is om opportunistische redenen op zoek gegaan naar een mandaat, waar hij niet voor moet strijden, maar dat hem gratis wordt aangeboden, aldus Grouwels.

De CD&V-fractie in het Brussels parlement beraadt zich later vandaag over de situatie. Béghin is momenteel immers ondervoorzitter in het Brussels parlement en de vertegenwoordiger van CD&V in het bureau van het parlement.