ANTWERPEN - Ward Caes (42) leidt voortaan het Antwerpse Diamantmuseum. Hij vervangt Sabine Denissen die na de diamantroof in december 2003 niet langer kon functioneren als directrice. Dat laat bestendig afgevaardigde voor Cultuur Frank Geudens weten. Denissen wordt niet ontslagen maar krijgt een andere functie binnen de provinciale culturele diensten.

Caes is aangesteld voor een periode van minstens 6 maanden. Tot voor kort was hij conservator van het Zilvermuseum Sterckshof in Deurne. Daar neemt Luc Wellens de fakkel over.

Ward Caes is licentiaat oudheidkunde en kunstwetenschappen. Hij werkte voor de vzw Stichting voor Kunstpromotie waar hij sinds 1989 in diverse functies was tewerkgesteld. Hij stond sinds 1994 als senior-bedrijfsadviseur in voor de begeleiding van bedrijven die in kunst geïnteresseerd zijn.

Bij de kraak in december 2003 gingen dieven aan de haal met circa anderhalf miljoen euro aan diamanten. Ze sloegen hun slag kort na de opening van het museum. Na onderzoek bleek dat het alarm nog niet was aangezet. Dit leidde tot het ontslag van twee suppoosten.