BRUSSEL - Ongeveer 32.000 werknemers hebben nog altijd geen eindejaarspremie ontvangen. Dat heeft minister van Sociale Zaken Rudy Demotte vandaag tijdens het vragenuurtje in de Kamer gezegd.

Kamerlid Paul Tant (CD&V) had de minister gevraagd naar de 60.000 werknemers die wegens problemen met de multifunctionele aangifte van de sociale zekerheid nog altijd geen of onvolledige eindejaarspremie voor 2003 hebben ontvangen.

Minister Demotte gaf toe dat er een probleem bestaat, maar ,,slechts" voor 32.000 werknemers. Die komen bijna allemaal uit de staal-, papier- en foto-industrie. De problemen zijn volgens het PS-regeringslid te wijten aan moeilijkheden bij de behandeling van de aangifte van het tweede kwartaal van 2003. Het gaat weliswaar maar om 0,93 procent van de gegevens, maar dat percentage staat gelijk met 32.000 werknemers, verduidelijkte hij.

In principe zou het probleem van voorbijgaande aard moeten zijn. De verwerking van de gegevens van het derde en vierde kwartaal verloopt immers opnieuw vlot.