LOS ANGELES - Volgens een enquête van de Amerikaanse krant LA Times heeft de Democratische presidentskandidaat John Kerry een voorsprong van 7 procentpunten op huidig president George Bush. Dat heeft de krant vandaag gemeld. Kerry zou 51 procent van de stemmen halen, Bush 44 procent.

Als de onafhankelijke kandidaat Ralph Nader wordt betrokken bij de strijd, behoudt Kerry nog een voorsprong van zes procentpunten op Bush. Kerry haalt dan 48 procent en Bush 42 procent.

Meer dan een derde van de ondervraagden zeggen John Kerry niet genoeg te kennen om te besluiten dat hij een betere president dan Bush zal zijn. Van Kerry denken tweemaal zoveel mensen dat hij eerder geneigd is om van standpunt te veranderen. 56 procent van de kiezers vindt Bush echter ,,te ideologisch en te koppig". Slechts 16 procent vindt dat van Kerry, die betere punten kreeg voor ideeën om de economie te versterken, respect voor de Verenigde Staten in het buitenland te verwerven en de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg te garanderen.