BRUSSEL - Prinses Claire is vandaag in het Brusselse Sint-Lucas-ziekenhuis in Brussel opgenomen. Dat heeft de woordvoerder van het paleis bevestigd. De echtgenote van prins Laurent zou rond deze periode bevallen van haar eerste kind. Afgaande op de geregistreerde internetdomeinnamen zou de baby wel eens 'Louise' kunnen heten.

Prins Laurent, derde en jongste kind van het koningspaar, trouwde op 12 april met Claire Coombs, een Franstalig burgermeisje met Belgisch-Britse wortels. Het verwachte nieuwe prinsje of prinsesje wordt elfde in lijn voor de troonsopvolging, net na Laurent.

Afgaande op de geregistreerde domeinnamen bij DNS, de organisatie die de domeinnamen in België beheert, zou de verwachte baby wel eens een meisje kunnen zijn met de naam 'Louise'. De domeinnaam www.prinseslouise.be werd op 19 januari 2004 gegegistreerd door de kanselarij van de Eerste Minister. De domeinnaam 'prinsgabriel.be' werd door dezelfde contactpersoon geregistreerd.

In tegenstelling tot de vader kan de nieuwe koninklijke telg niet op een dotatie rekenen. Die wordt wel nog toegekend aan broer en zus van de kroonprinses Elisabeth. Neven of nichten van de kroonprinses staan niet op de betaallijst.

Louise verwijst niet alleen naar de moeder van koningin Paola en naar de stammoeder van de dynastie, koningin Louise-Marie; de beruchtste Louise uit de Belgische geschiedenis was de oudste dochter van Leopold II. Die lichtzinnige prinses choqueerde destijds heel Europa door als een van de eerste royals ooit uit de echt te scheiden, omdat ze verliefd was geworden op een man van ver beneden haar stand. Waarna ze geïnterneerd werd in een psychiatrisch gesticht, de Belgische staat een proces aansmeerde en tenslotte berooid en uitgespuwd een eenzame dood stierf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in