-  Groei uitzendmarkt valt stil
-  Duitse werkloosheid blijft dalen
-  KPN lanceert Base in Duitsland
-  Absoluut Zweeds failliet verklaard

Groei uitzendmarkt valt stil

Het totaal aantal gepresteerde uren uitzendarbeid lag in juni 0,5% lager dan in de voorgaande maand mei. Op jaarbasis, tegenover juni 2004, steeg de uitzendactiviteit met 6,78%. Dat blijkt uit de maandelijkse barometer van Federgon, de federatie voor de uitzendsector. Vorig jaar ging de Belgische uitzendmarkt nog met meer dan 14% vooruit.

De index van Federgon is een interessante barometer voor de evolutie van de werkgelegenheid in ons land. Bedrijven zijn immers geneigd om, bij een stijging van hun activiteit, eerst uitzendkrachten in dienst te nemen vooraleer tot vaste aanwervingen over te gaan.

(belga, jir)

Duitse werkloosheid blijft dalen

Voor de vierde maand op rij is de werkloosheid in Duitsland gedaald in juli. Het aantal werklozen, gezuiverd van seizoensinvloeden, is in juli met 42.000 eenheden gedaald tot 4,809 miljoen. Dat is 11,6 procent van de beroepsbevolking. De daling is sterker dan wat analisten verwachtten.

(reuters)

KPN lanceert Base in Duitsland

De Nederlandse telecomgroep KPN lanceert het merk Base op de Duitse mobilofoniemarkt. Stan Miller, de topman van de Belgische mobilofonie-operator Base, is sinds kort ook verantwoordelijk voor E-Plus, het Duitse dochterbedrijf van KPN.

Base wordt in Duitsland gelanceerd als een ,,prijsvechter'', die mobiele telefonie zal aanbieden tegen een vast tarief of een zogenaamde flat fee.

KPN hoopt met de lancering van nieuwe merken zijn marktaandeel in Duitsland sneller te kunnen verhogen. Het wil in Duitsland dezelfde strategie toepassen als met Base in België

(anp, belga)Absoluut Zweeds failliet verklaard

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft 'Absoluut Zweeds' failliet verklaard. Het restaurant van Christer Elfving maakte verlies en had een schuldenberg van zo'n 175.000 euro. De financiële put was te diep om de zaak nog draaiende te houden.

(belga)