BRUSSEL - De Bank van de Post begint in september met de verkoop van woonkredieten in zes postkantoren. ,,Als we ons met de Bank van De Post willen profileren als een echte bank, kunnen we niet anders dan ook leningen aanbieden'', zegt Carl Holsters, verantwoordelijke voor de Retail & Financial Services.

De Bank van de Post, voor telkens de helft in handen van De Post en Fortis, voert voor het ogenblik volop promotie met haar spaarboekje, net op een ogenblik dat de meeste banken hun rente op de boekjes verlagen. De Bank van de Post heeft voor het ogenblik 2 procent van de spaarmarkt in handen.

Maar de Bank van de Post gaat zich ook op de markt van de woonkredieten roeren.

In september zullen de eerste woonkredieten in postkantoren aan de man gebracht worden. ,,We willen niet braderen, maar toch betere tarieven aanbieden dan de meeste grootbanken'', zegt Holsters.

Tegelijk wil de Bank van de Post ook aanverwante verzekeringen, zoals een schuldsaldoverzekering of brandverzekering, gaan aanbieden.

Omdat een hypothecaire lening een iets ingewikkelder product is, met ook een belangrijk fiscaal luik, zal De Post indien nodig een beroep doen op Demetris, een dochteronderneming van Fortis Bank, om de cliënten extra advies te geven.

(cv)