-  SN Brussels verhoogt fuel-toeslag
-  165 miljoen reizigers voor NMBS
-  Heibel rond sociaal tarief geregeld
-  Ook Dexia verlaagt rente spaarboekje
-  Base sponsort Zulte-Waregem

SN Brussels verhoogt fuel-toeslag

SNBA verhoogt voor alle vluchten vanaf 1 september de brandstoftoeslag. De toeslag gaat van 10 naar 12 euro voor Europese vluchten en van 23 naar 30 euro voor vluchten naar Afrika en het Midden-Oosten.

De verhoging geldt niet voor wie zijn tickets al voor 11 juli heeft geboekt en betaald.

165 miljoen reizigers voor NMBS

De NMBS vervoerde in 2004 bijna 165 miljoen reizigers met het binnenlands verkeer. Dat is een stijging met 6,5 pct tegenover 2003. Dat blijkt uit het jaarrapport 2004 van de NMBS. De gemiddelde rit van een reiziger bedroeg 44 kilometer.

In het internationaal verkeer vervoerde de NMBS vorig jaar 13,38 miljoen mensen. Dat is een daling met 0,3 procent tegenover het jaar voordien.

De gemiddelde rit bedroeg 100,7 kilometer. Eurostar vervoerde 18,5 procent meer reizigers.

De algemene beoordeling van de klanten steeg van 7,25 naar 7,44 op tien. De grootste verbetering was er voor de netheid van de treinen, waar de score steeg van 6,42 naar 6,7 op tien. Blijvende inspanningen zijn nodig voor de prijzen, netheid en frequentie, luidt het.

(belga)

Heibel rond sociaal tarief geregeld

Tegen midden september zal Belgacom al de abonnees vergoeden van wie het ten onrechte het sociaal voordeel op het abonnement heeft afgenomen. Dat antwoordde minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte in de Kamercommissie op een vraag van CD&V-Kamerlid Roel Deseyn. Daarmee komt een einde aan anderhalf jaar getouwtrek over het sociaal telefoontarief, nadat Belgacom bij een controle een aantal mensen onterecht het sociaal tarief had afgenomen.

(belga)

Ook Dexia verlaagt rente spaarboekje

Na Fortis verlaagt nu ook Dexia de basisrentevoet van zijn spaarrekening. Vanaf 1 augustus bedraagt de basisrente 1,25 procent per jaar in plaats van 1,50 procent. De aangroei- en getrouwheidspremies (0,5 procent) veranderen niet.

Base sponsort Zulte-Waregem

De mobilofoonoperator Base gaat voetbalclub Zulte-Waregem sponsoren. Er werd een contract gesloten voor een periode van één jaar, met een optie op de volgende seizoenen.

Het ligt ook in de bedoeling een formule uit te werken waarmee supporters, bestuursleden en leveranciers van de voetbalclub goedkoper mobiel kunnen bellen en daarbij ook hun club kunnen steunen.