ANTWERPEN - De onderhandelingen die vanmorgen in de gevangenis van Antwerpen plaatsvonden tussen de vakbonden en de regionale directeur en het hoofd personeelszaken van het gevangeniswezen hebben niets opgeleverd. De cipiers hebben beslist dat ze alvast tot en met maandag niet aan het werk gaan. Dat bevestigt Robby De Kaey van de ACOD.

,,Wij blijven buiten staan tot al onze eisen worden ingewilligd. We hebben de onderhandelaars gezegd dat ze die boodschap moeten overbrengen aan de minister van Justitie. De overbevolking in de gevangenis moet gecompenseerd worden met meer personeel", zegt De Kaey. Ondertussen komen vanuit de gevangenis alarmerende geluiden als zou de politie soms de grootse moeite hebben met het in bedwang houden van de zowat 600 gedetineerden.

De stakingsactie in het arresthuis in de Begijnenstraat startte maandagavond om 22 uur en is ondertussen aan haar vierde dag toe. De cipiers vragen meer personeel en willen dat er een oplossing wordt gezocht voor de overbevolking in de cellen.