KABUL - Sinds woensdag zijn in Afghanistan zeventien mensen gedood, van wie vermoed wordt dat ze deel uitmaken van de Taliban, meldt de lokale overheid. Dat zou het gevolg zijn van een gezamenlijke operatie van het Amerikaans leger en de Afghaanse regeringsgezinde milities in de provincies Kandahar en Oruzgan, in het zuiden van Afghanistan.

,,Bij een operatie die we samen met de coalitietroepen uitgevoerd hebben, zijn dertien leden van de Taliban gedood en acht gevangen genomen", meldt Chaled Pashtun, de woordvoerder van de provincie Kandahar. ,,Hierbij werden ook twee soldaten van de coalitie en één van ons verwond", vervolledigde hij. De informatie werd nog niet door een onafhankelijke bron bevestigd.

Een hondertal Afghaanse strijders, ondersteund door helikopters en door duizenden Amerikaanse militairen, zouden betrokken zijn bij deze actie, die sinds woensdag gehouden wordt in de regio Mianeshin, 140 kilometer ten noorden van Kandahar.

Deze troepen zijn nu een groep van zo'n vijftigtal Talibans aan het achtervolgen. ,,En deze operatie wordt voortgezet", zei Pashtun.

In Oruzgan werden woensdag vier vermoedelijke Taliban-strijders gedood in een vuurgevecht met regeringstroepen, aldus de plaatselijke politiechef Shah Mohammed Khan.