Maagd Maria verschijnt in viaduct bij Chicago
Foto: rr
CHICAGO - Een geelwitte vlek op de muur van een viaduct in de Amerikaanse staat Illinois trekt een gestage stroom bezoekers sinds iemand er de beeltenis in zag van de Maagd Maria. Bij de vlek heeft iemand een schilderij neergezet waarop Maria in een soortgelijke pose is afgebeeld terwijl zij paus Johannes Paulus II omarmt. Bedevaarders laten bloemen en kaarsen achter.De politie heeft de plek afgezet om de bedevaartgangers op afstand te houden van het verkeer dat gebruik maakt van het viaduct onder de Kennedy-snelweg. Zij houdt een oogje in het zeil, maar laat de bedevaartgangers ongemoeid.

,,Ik geloof dat het een wonder is'', zei de 42-jarige Elbia Tello, die gisterenmorgen naar het viaduct waren gekomen. ,,We hebben het geloof en we kunnen haar gezicht zien.'' Victor Robles (36), die ook was komen kijken, zag geen Maagd Maria in de vlek. ,,Ik zie een betonnen muur en een vorm die overal zou kunnen voorkomen'', zei hij. ,,Als die vlek mensen helpt zich dichter bij God te voelen dan is het misschien een goed teken.''

Het ministerie van Verkeer denkt dat de vlek een soort zoutafzetting is, veroorzaakt door water dat langs de muur omlaag is gelekt. Het ministerie is niet van plan de muur schoon te maken.