DENDERLEEUW - Enkele bezoekers van discotheek The Mushroom in Denderleeuw vonden zaterdag even voor 9 uur in de Klaverstraat - in de buurt van de after-party-tempel - een jongeman van 23 uit Vilvoorde die hevig bloedde uit verschillende messteken in de borst. Hij werd ter plekke gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zou zijn toestand ondertussen gestabiliseerd zijn. Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de steekpartij

Van de dader of daders is er voorlopig geen spoor. Speurders van de gerechtelijke dienst van Aalst en Oudenaarde zochten gistermiddag in de buurt van de discotheek naar het wapen en naar sporen van de steekpartij. Ook over het motief is nog niets bekend. Wellicht kreeg de jongeman het in de discotheek aan de stok met andere feestvierders. Waarschijnlijk werd hij door de dader buiten opgewacht.

The Mushroom is een zogenaamde after-party-tempel die pas in de vroege ochtend de deuren opent. Late feestvierders uit Antwerpen, Brussel en zelfs Luik komen dan naar Denderleeuw afgezakt. De discotheek heeft geen te beste reputatie.

Moeizame verhoren

Het verhoor van de discotheekbezoekers verliep zaterdagochtend erg moeizaam. Heel veel feestvierders bleken onder invloed van verdovende middelen en alcohol.

Burgemeester Marc Van der Poorten van Denderleeuw neemt voorlopig geen maatregelen tegen de discotheek. ,,De situatie is nog onduidelijk. Ik wil eerst de resultaten van het gerechtelijk onderzoek afwachten'', zegt de burgemeester.