Rolling Rock te koop
Inbev zoekt een koper voor zijn enige Amerikaanse brouwerij en voor het biermerk Rolling Rock. De groep wil zich meer toeleggen op het segment van importbier.

Inbev werd eigenaar van Rolling Rock toen het in 1995 de Canadese brouwer Labatt overnam. Rolling Rock, een icoon, had het de afgelopen jaren echter erg moeilijk. Vorig jaar daalde het volume in de VS met 2,7%. In het vierde kwartaal werd een daling van 3,2% opgetekend.

De nieuwe sterke man van Inbev, de Braziliaan Carlos Brito, wil in de VS de marketingmiddelen toespitsen op het importsegment met de merken Bass, Brahma, Labatt Blue, Stella Artois en Beck's. Rolling Rock past niet meer in het plaatje. Achter Rolling Rock gaat ook de enige brouwerij van Inbev in Amerika schuil: de Latrobe Brewing Company in de staat Pennsylvania.

Volgens waarnemers komen er niet veel kopers in aanmerking voor Rolling Rock, bekend om zijn groene flesjes met lange hals. Van de drie grote Amerikaanse brouwers hoeft niet te veel interesse verwacht te worden: Coors fuseerde vorig jaar met het Canadese Molson, SABMiller heeft overcapaciteit en Anheuser-Busch heeft de helft van de biermarkt in handen.

Het bod zou dus van kleinere brouwers als Samuel Adams of Boston Beer moeten komen. De verkoop zou 50 tot maximaal 100 miljoen euro kunnen opbrengen.