Cyriel Van Tilborgh werd geboren op 28 januari 1944 in Hoevenen bij Antwerpen. Na zijn humaniora gaat hij in 1963 aan de slag bij de Kredietbank in Antwerpen. Twee jaar later begint hij een avondcursus boekhouden. .

In 1967 gaat het richting de Bank J. van Breda. Hij combineert zijn job daar met een licentiaatsopleiding Handelswetenschappen aan de Antwerpse Handelshogeschool. In 1989 gaat hij terug naar zijn allereerste werkgever, de Kredietbank, waar hij opkimt tot zonedirecteur van de provincie Antwerpen.

Zijn huidige activiteiten omvatten de Kunstkamer van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, voorzitter van de alumni van Lessius Hogeschool, bestuurder van de Stichting Lezen, ondervoorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren en rechter in handelszaken bij de Rechtbank van Koophandel.

Ook is hij sinds 2000 Master Marketeer en commissaris bij WPG Uitgevers in Amsterdam. Begin dit jaar werd hem het Gulden Boek toegekend. Samen met Rik Duyck is hij hoofdredacteur van zowel het Marketing- als het Managementjaarboek. Van Tilborgh is voorts de stichter van het Willem Elsschotgenootschap.

Hij is getrouwd en heeft twee

dochters.

(fpe)