-  AIRBUS. Eindigt met Aziatische orders.
-  DUTCHBIRD. Blijft aan de grond.
-  PHILIPS. Geen bonussen voor personeel.
-  SIEMENS. Grote Russische bestelling.

AIRBUS. Eindigt met Aziatische orders.

De vliegtuigbouwer Airbus heeft twee belangrijke orders binnengehaald van Indiase lagekostenluchtvaartmaatschappijen. 's Werelds nummer 1 in de bouw van lijnvliegtuigen kreeg een bestelling van 30 toestellen van Air Deccan, met een optie op 20 andere. Zaterdag werd aangekondigd dat Kingfisher tien toestellen bestelde met een optie op 20 extra. Airbus kondigde onlangs nog een princiepakkoord aan met een Chinese maatschappij over vijf A380-vliegtuigen.

(afp)

DUTCHBIRD. Blijft aan de grond.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Dutchbird bleef gisteren aan de grond wegens het uitblijven van betalingen door het moederbedrijf Exel Aviation. Een vlucht naar Egypte is geschrapt en ook de voorgenomen vluchten voor de komende weken staan ter discussie. Reizigers van Dutchbird werden omgeboekt naar vluchten van andere maatschappijen.

(anp)

PHILIPS. Geen bonussen voor personeel.

Philips, de derde chipproducent ter wereld, wil de lonen van de 3.000 personeelsleden in zijn Duitse halfgeleiderfabrieken verminderen nadat de onderhandelingen over kostenvermindering met de vakbond IG Metall afgesprongen zijn. Philips schrapt alle bonussen die de personeelsleden nu krijgen.

(bloomberg)

SIEMENS. Grote Russische bestelling.

Siemens heeft een contract gekregen van de Russische spoorwegmaatschappij voor de levering van zestig hogesnelheidstreinen. Het contract heeft een waarde van 1,5 miljard euro. Deze bestelling creërt 1.500 nieuwe banen, de helft daarvan bij Siemens zelf.

(bloomberg)