-  AVIAPARTNER. Verzorgt catering voor Thomas Cook.
-  DANA CORPORATION. Verhuist productie naar Brugge.
-  INNOGENETICS. Krijgt 5 miljoen euro van Roche.
-  PROXIMUS. Umts-bereik in 12 steden.
-  SOLVAY. Investeert in PES-fabriek in VS.
-  VANBREDA. Neemt Fryns Verzekeringen over.

AVIAPARTNER. Verzorgt catering voor Thomas Cook.

Aviapartner Catering heeft een contract ter waarde van 5 miljoen euro per jaar ondertekend met Thomas Cook Airlines en met het zusterbedrijf Condor Flugdienst. Aviapartner zal de luchtvaartmaatschappijen cateringdiensten leveren op de luchthavens van Zaventem, Oostende en Luik.

(belga)

DANA CORPORATION. Verhuist productie naar Brugge.

Het Amerikaanse bedrijf Dana Corporation heeft beslist om de productie van zijn vestiging in Statesville (in de Amerikaanse staat North Carolina) over te brengen naar Brugge. In de Verenigde Staten worden 300 banen geschrapt. Bij Spicer Off Highway in Brugge zullen tussen 40 en 60 extra krachten aan de slag kunnen. In Brugge en Statesville worden transmissies voor bedrijfsvoertuigen gefabriceerd.

(belga)

INNOGENETICS. Krijgt 5 miljoen euro van Roche.

Het Gentse biotechbedrijf Innogenetics verwacht voor het einde van het jaar een eerste betaling van de Zwitserse pharmareus Roche. De Diagnostics afdeling van Roche betaalt 5 miljoen euro voor de ,,rapid molecular microbiology'' testkit. De betaling is de eerste mijlpaal voor Innogenetics in de ontwikkeling van een laboratoriuminstrument om infecties op te sporen.

(reuters)

PROXIMUS. Umts-bereik in 12 steden.

In mei 2004 lanceerde de mobiele operator Proximus umts-diensten, of snel mobiel Internet voor professionele gebruikers in zes steden. Vandaag is het aantal steden met umts-bereik verdubbeld. Laptopgebruikers kunnen umts-diensten gebruiken in Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen en Namen. Het umts-netwerk van Proximus bereikt meer dan 25 procent van de bevolking.

(nna)

SOLVAY. Investeert in PES-fabriek in VS.

De Belgische chemie- en farmagroep Solvay investeert via haar Amerikaanse dochter Solvay Advanced Polymers ruim 50 miljoen dollar in een nieuwe productievestiging voor polyethersulfon (PES). De productiecapaciteit van PES verdrievoudigt hierdoor bijna.

(tnl)

VANBREDA. Neemt Fryns Verzekeringen over.

Vanbreda Risk & Benefits neemt de Hasseltse verzekeringsmakelaar Fryns Verzekeringen over. Het Hasseltse kantoor blijft een aparte entiteit, maar verandert zijn naam in Vanbreda Fryns Verzekeringen.