BRUSSEL - Peter De Roeck en Vectis hebben het maandblad Financieel Management - CFO Magazine en enkele aanverwante activiteiten overgenomen van het Uitgeversbedrijf Tijd. Voor Vectis Participaties, de eerste private privak, gaat het om de eerste participatie.

Financial Media, rond Peter De Roeck, verwerft een deelneming van 60% tegenover 40% voor Vectis. De transactie werd pas gisteren afgerond, maar start met terugwerkende kracht tot 1 september.

Peter De Roeck was in 1997 medeoprichter van het vakblad Financieel Management dat eind 2000, begin 2001 verkocht werd aan Uitgeversbedrijf Tijd. De Roeck koopt het nu terug maar dus met de steun van een durfkapitaalverstrekker. Over de waarde van de transactie werden geen mededelingen gedaan.

De kopers nemen ook enkele activiteiten over die nauw aansluiten bij de financiële roeping van het maandblad en die in het verleden verzorgd werden door Tijd Academie. Het maandblad, dat 10 keer per jaar verschijnt, heeft volgens De Roeck een oplage van 5.000 tot 6.000 exemplaren.

Het blad zoekt nog het juiste evenwicht tussen betalende abonnees en zogenaamde gecontroleerde verspreiding.

De Roeck heeft zelf Vectis gecontacteerd om de overname te helpen financieren. Vectis werd eerder dit jaar opgericht door Walter Beyen en Stefaan Vanquathem, voormalige investeringsmanagers van Trustcapital Partners en Indas.

Vectis heeft een kapitaal van 10 miljoen euro waarvan de Gimv 30% aanbracht en Landbouwkrediet 10%. Vijftien private investeerders stopten elk minimaal 250.000 euro toe.

(pdd)