Aruba houdt Nederlander in cel
ORANJESTAD - De 17-jarige Nederlander Joran van der S. blijft in hechtenis in verband met zijn mogelijke rol in de verdwijning van 18-jarige Amerikaanse Natalee Holloway. Dat heeft de Arubaanse rechtbank bepaald. De advocaat van Van der S. had nochtans zijn vrijlating gevraagd.

De Surinaamse broers Satish en Deepak K. worden wel vrijgelaten. Volgens de drie rechters van de rechtbank is er te weinig bewijs om hen opnieuw te arresteren. Dat had het Arubaanse Openbaar Ministerie gevraagd.

Van der S. en de gebroeders K. behoren tot de mensen die Holloway laat op de avond van haar verdwijning, 30 mei, nog hebben gezien. Grootschalige zoekacties naar het meisje hebben nog altijd niets opgeleverd.

De rechters oordeelden gisteren dat er voldoende redenen zijn om te denken dat Van der S. iets met de verdwijning van Holloway te maken heeft. Hij heeft tegenstrijdige verklaringen afgelegd over wat er op de avond van 30 mei is gebeurd. De rechtbank merkte ook op dat Van der S. zijn verhaal over de gebeurtenissen onlangs opnieuw heeft gewijzigd en dat het tijd kost om dit laatste verhaal na te trekken.