Contract met tijdschrift levert Schwarzenegger miljoenen op
LOS ANGELES - De Republikeinse gouverneur van Californië, filmster en voormalig Mister Universe, Arnold Schwarzenegger heeft een contract getekend met een bodybuilding magazine dat hem minstens een miljoen dollar per jaar opbrengt.

Het contract, voor de duur van vijf jaar, werd ondertekend slechts enkele dagen voordat de ex-auteur de eed aflegde als gouverneur van Californië.

Officieel bepaalt dit contract dat Schwarzenegger adviseur is van het tijdschrift Flex and Muscle and Fitness sinds november 2003. Hij heeft de functie van ,,redactiedirecteur'' maar zonder de verplichting werk te leveren.

In ruil voor de publicatie van zijn naam in het tijdschrift, krijgt Schwarzenegger 1 procent van de reclame-inkomsten van het tijdschrift of minstens een miljoen dollar per jaar.

Verscheidene consumentenorganisaties protesteerden tegen dit contract en menen dat er een belangenconflict zou kunnen zijn tussen het ambt van Schwarzenegger en zijn rol binnen het magazine. Volgens enkele organisaties zou het veto van Schwarzenegger tegen een wet die door het Californische parlement werd aangenomen om de voedingssupplementenindustrie beter te controleren, te maken hebben met zijn rol bij het tijdschrift.