Eerste beelden van ontvoerde Italiaanse
Foto: rr
KABOEL - Een Afghaanse televisiezender heeft zondag voor de eerste keer een korte video uitgezonden waarin de gegijzelde Italiaanse Clementina Cantoni te zien is. De vrouw werd op 16 mei ontvoerd in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. De film dateert volgens het Franse persbureau AFP van zaterdag.

De beelden werden uitgezonden door de privé-zender Tolo TV. De 32-jarige Clementina Cantoni was te zien, gewikkeld in een donker deken en een blauwe sjaal. Ze zat tussen twee gemaskerde mannen die elk een machinepistool op haar gericht hielden.

In het korte fragment zegt de vrouw, die door haar ontvoerders wordt aangemaand om te praten, alleen maar: ,,Ik ben Clementina, en vandaag is het zaterdag 28 mei.''

Toen Clementina Cantoni op 16 mei 's avonds met een chauffeur en een vriendin door de wijk Qala-e-Mosa in Kaboel reed, werd ze ontvoerd door gewapende onbekenden. De vermoedelijke ontvoerder van de Italiaanse is een man die zichzelf Timur Shah noemt. Kort na de ontvoering belde hij met de gsm van de vrouw en dreigde hij ermee haar te doden. Die bedreiging heeft hij dus nog niet uitgevoerd.

De man heeft sinds de ontvoering regelmatig contact met de Afghaanse regering en de diensten van de Italiaanse ambassade, in het kader van de onderhandelingen over de vrijlatingen van de jonge Italiaanse.

Cantoni staat sinds september 2003 aan het hoofd van een voedselprogramma en een programma voor het opzetten van micro-projecten van de ngo Care International.