ANTWERPEN - Een dronken bestuurder is zondagmorgen ingereden op een groepje jongeren. Daarbij zijn vier jongeren zwaargewond geraakt. Een vijfde kwam er vanaf met lichtere verwondingen.

Het ongeval gebeurde om 1.10 uur in Lichtaart. Acht jongeren, tussen 20 en 25 jaar, wandelden van een fuif naar een andere. Volgens de politie droegen twee jongeren een fluorescerend vestje. Bij twee fietsen, die aan de hand werden meegedragen, brandde het achterlicht. Hoewel ze goed zichtbaar waren, is een 26-jarige bestuurder uit Kasterlee achteraan op het groepje ingereden. Vijf jongeren raakten gewond, de drie anderen konden wegspringen.

De bestuurder legde na het ongeval een positieve ademtest af. Hij bekende de feiten maar werd niet aangehouden. Zijn rijbewijs werd wel ingetrokken en zijn voertuig in beslag genomen.

Kind van vijf aangereden

In Mazée is zaterdag een vijfjarig meisje aangereden door een dronken chauffeur. Het meisje werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Montignies-sur-Sambre. Ze raakte gewond aan het hoofd en lag zondag nog steeds op de afdeling intensive care.

De bestuurder werd opgepakt en wordt zondag verhoord door de onderzoeksrechter van Dinant, Olivier Bontyes.