BRUSSEL - Warner Music stopt de samenwerking met onder andere Garry Hagger en Novastar. Dat maakte de platenmaatschappij vandaag bekend. Het bedrijf schrapt in de Benelux 20 procent van de arbeidsplaatsen. Vier werknemers zijn al vertrokken.

Als reden voor de bezuinigingen wordt de algemene malaise in de muziekindustrie aangehaald door piraterij en illegaal downloaden. In België zou de markt de afgelopen drie jaar daardoor met 35 procent zijn gekrompen.

,,Het album 'Another lonely soul' van Novastar zal tot de laatste snik ondersteund worden. Maar daarna is Joost Zweegers vrij om te gaan en te staan waar hij wil", zegt Erik Vink, general manager van Warner Music Benelux. Voor Garry Hagger wordt de single naar aanleiding van de Eurosongvoorrondes "I Will Choose You" afgewerkt.

Recent werd de Warner Music Group door het moederbedrijf, media- en entertainmentconcern Time Warner, voor een bedrag van 2,6 miljard dollar verkocht aan een groep investeerders onder leiding van de investeringsmaatschappij Thomas H. Lee Partners uit Boston en Edgar Bronfman Jr., de Canadese zakenman en voormalig eigenaar van Seagram en Universal. Zij kondigden aan ruim 200 miljoen dollar te moeten bezuinigen. Hierdoor wordt ook Warner Music Benelux getroffen.