-  Algemeen
-  Auto
-  Chemie & Farma
-  Consumptie
-  Diensten
-  Energie & Grondstoffen
-  Financiën
-  Industrie
-  IT & TelecomAlgemeen

Het netwerk en de systemen van Banksys zijn in de nacht van zondag op maandag van 00.15 uur tot 02.15 uur niet beschikbaar wegens een upgrade van het elektronisch betaalsysteem.

Superbenzine wordt zaterdag goedkoper. De maximumprijs voor superbenzine zonder lood 95 ron bedraagt dan 1,323 euro per liter (-0,0210) en voor superbenzine zonder lood 98 ron 1,347 euro per liter(-0,0240).

Auto

Volvo buigt voor de druk van durfkapitalisten die aandeelhouders zijn van de vrachtwagenbouwer en heeft hogere kapitaaluitkeringen aangekondigd. Topman Leif Johansson houdt wel vast aan de expansieve strategie van de afgelopen jaren. Cijfers noemde hij niet. Achtergrond is de omstreden instap van de Zweedse investeerder Christer Gardell in Volvo.

Chemie & Farma

Agfa Gevaert heeft een rechtszaak om de merknaam Agfa Photo verloren. Agfa verkocht Agfa Photo in 2004 aan een Duitse investeerder en het toenmalige management. De Agfa Photo Holding mag nu een licentie aan Plawa, een verkoper digitale camera's, geven.

Het Belgische farmabedrijf Janssen-Cilag heeft in Zwitserland de prestigieuze Internationale Galenusprijs 2006 in de wacht gesleept. De jury bekroonde Velcader als meest innovatieve en betekenisvolle geneesmiddel dat vorig jaar werd geïntroduceerd. Velcader wordt toegediend bij bloedkanker.

Het aandeel van Omega Pharma heeft vrijdag een klap gekregen op de Brusselse beurs. Het sloot 4,31 procent lager. De specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten gaf donderdagavond een winstwaarschuwing.

Consumptie

De Tiense Suikerraffinaderij werft de komende weken ruim honderd mensen aan voor de nog te bouwen bio-ethanolfabriek BioWanze in het Luikse Wanze. De nieuwe fabriek produceert bio-ethanol uit suikerbieten en tarwe.

Diensten

Het Leuvense sportmanagementbureau S.E.M. , dat een tachtigtal topsporters begeleidt, verandert zijn naam in Celio Sport & Image . Celio blijft zich bezighouden met de totaalbegeleiding van sportmensen zoals wielrenner Tom Boonen, atlete Kim Gevaert en motorcrosser Steve Ramon.

Energie & Grondstoffen

Duitsland en Spanje willen de strijd om de overname van de Spaanse energieleverancier Endesa door het Duitse E.on beëindigen. Berlijn en Madrid hopen de strijdbijl volgende week te begraven op een Duits-Spaanse top. E.on biedt 27 miljard euro.

Financiën

De Italiaanse bank Monte Paschi zoekt een partner voor levensverzekeringsdochter MPS Vita . Ook Fortis is kandidaat. De investering kan oplopen tot 700 miljoen euro.

De Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren heeft over het eerste halfjaar van 2006 haar nettowinst met ruim 42 procent zien stijgen tot iets meer dan 89 miljoen euro - een pak hoger dan verwacht.

Industrie

LSG vraagt zijn aandeelhouders de naam van de onderneming te veranderen in Jensen-Group . De Belgisch-Deense producent van industriële wasmachines verhuist ook van Groot-Bijgaarden naar Sint-Denijs-Westrem. LSG is ontstaan uit de fusie in oktober 1999 tussen het Vlaamse IPSO-ILG en het Deense Jensen.

IT & Telecom

Bruno Segers is niet langer algemeen directeur van Microsoft België en Luxemburg. Het softwarebedrijf kondigde vrijdag zijn onmiddellijk vertrek aan. Een opvolger heeft Microsoft niet. Segers, van opleiding industrieel ingenieur, heeft vijf en een half jaar aan de top gestaan van Microsoft in België.

Econocom verwacht in de tweede helft van 2006 een bedrijfswinst van meer dan 15 miljoen euro te boeken. Dat zou ruim 40 procent meer zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. De informaticadienstengroep wil zo de mindere eerste jaarhelftgoedmaken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in