Zwaargewonden bij busongeval op A54 (update)
CHARLEROI - Bij een zwaar ongeval met een bus op de A54 Nijvel-Charleroi zijn zeventien mensen gewond geraakt, van wie vier ernstig. De bus miste rond 15.30 uur bij Thiméon de oprit van de E42 en scheurde in twee stukken.De bus is eigendom van de luchtvaartmaatschappij Wizz Air die verbindingen verzorgt tussen de luchthaven van Charleroi en de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het voertuig bracht 54 toeristen van het station Brussel Zuid naar de luchthaven van Gosselies. Aan boord waren vooral veel Aziaten en Amerikanen.

Het lijkt er op dat de chauffeur van de bus ter hoogte van de afrit richting E42 verrast werd door een ander voertuig en bruusk moest remmen. Daardoor zou de gelede bus in twee stukken zijn gescheurd. Het tweede deel van de bus botste nog op de wagen en kwam daarna op twee rijstroken van de A54 tot stilstand. Het eerste deel raakte van de autosnelweg af en kwam op zijn zijkant terecht. De passagiers die zich in het tweede gedeelte van de bus bevonden, werden naar buiten geslingerd.

Het tweede deel van de bus ligt op de rijbaan. Er staat een lange file.

Voor de families van de slachtoffers werd een crisiscentrum opgericht in het politiebureau van Jumet. Het telefoonnummer van het centrum is 071/258.481. De slachtoffers die er het ergst aan toe zijn worden naar ziekenhuizen in de streek gebracht, de lichtgewonden zullen in groepen ingedeeld worden en met hun bagage naar het crisiscentrum worden overgebracht.